3/29/07

Iam a stupid boy!





Jag måste vara topp 10 på listan över världens mest glömska och klantiga människor! And that sucks......

Kom hem från Schweiz för 2 dagar sen där min mobil m.m. försvann. Idag flög jag till Frankrike och mellanlande i Frankfurt och ta mig tusen så glömde jag såklart mobilen på flygplatsen. Så nu sitter jag här i en liten alpby utan mobil. Har en bra uppkoppling till internet så jag kan hålla min blogg uppdaterad iallfall. Men det hade vart skönt att ha min mobil här. Var riktigt jobbigt att vara utan den hela förra veckan och blev så glad när jag kom hem och fick min älskade ihanden igen. Men den glädjen vara inte länge, men men life is life!



Just nu sitter jag här i denna idyliska alphyda där man endast använt sig av trä när man byggt själva alphuset, allt är i trä av någon alpig anledning och jag kommer nog aldrig få veta varför heller.
Det finns en rätt skön sofa i alphyddan iallfall, så tänkte vissa min utsikt som jag nu haft i en massa med timmar, allt för många timmar










Käkka lite pizza för ett tag sen för att mätta min mage. Och denna gång jag åt pizza så tog maten en rätt skön väg igenom mig, det vill säga genom matsrupen -> övre magmunnen ->magsäcken ->tolvfingertarmen->tunntarmen->tjocktarmen->ändtarmen!

Så efter den resan lutade jag mig tillbaka för sätta mig i det ända sköna föremålet i alphyddan, soffan det vill säga!

Och har suttit på samma ställe nu i ett antal timmar till.

Vad skulle man mer kunna berätta som skulle kunna stimulera er läsare.
Åkte flyg idag ju, var rätt oskönt på några sätt och vis:

- Sjukligt dålig mat
- Otrevliga Schweiziska flygvärdinnor
- Skrikande spädbarn
- Osköna grannar
- Gamla sura gubbar som luktar Old Spice
- Frankfurts flygplats
- Folk som inte kan ett av det mest globala språken som finns, Finska! nää, Engelska!
Det ser mörk ut för dessa icke engelsktalande Eu-länder.....
- Smaklöst vatten
- Liten toa
- Höga motorljud m.m.


men när jag var mitt inne i min depression utan mobil lyckades jag hitta en gnutta ljus inom mig när jag såg ut genom mitt lilla flygplansfönster och möttes av en sol som titta ut genom molnen. Vackert var det och jag insåg att jag inte borde klaga så mycket och istället vara glad över att jag lever och har det under omstänigheterna rätt bra. I detta ögonblick öppnade jag Photo Booth för att föreviga denna oförglömliga stund:




















Precis när jag hade som roligast och börajde precis känna lite glädje igen som kommer flygvärdinnehäxan och ryter åt mig att stänga ner datorn. Riktig oskön typ.

Men till slut landa jag i Genevé, och sedan var det bara att ta sig till alpbyn när jag nu befinner mig som heter La Clusaz....

Det är vår här nere och jag ängnade färden åt att fota lite olika saker och ting som jag tyckte verka tilltalande. Avslutar här med denna blogg med lite bilder jag tog



























Avslutar en gång till med denna vårbild från Frankrike, och jag måste säga att Frankrike är väldigt franskt! : )

L8ers

3/27/07

En dag i staden Zurich





Klockan är 01:32 för att vara exakt och jag har lite sömnsvårgheter och har ett sömnmedel som börjar på b och slutar på logg. Denna dagen, en vanliga tråkig tisdag har varit som vilken annan tråkig tisdag som helst. Av denna anledingen så åker vi nu tillbaka i tiden till den dagen då vi erövrade flygplatsen och tar reda på vad som hände på dagen den dagen istället för på natten instängd i en Tax Free avdelning!
Men för att åka tillbaka i tiden behöver man lite magiska ord: siiiimmmssallllaaa bimmmmmbimbimbb! ....5%%%33333 brrrrrr......33333444440+0erjgerngierngeirgnienge



Sitter och halvsover på tåget, bilden visar nån hemsk stad i Schweiz : )

Jag vaknade med ett ryck och tittade på klockan. Den var redan allt för mycket och jag var redan allt för tröööt. Men med motivationen av att få ta mig ur detta skitland ( Schweiz ) så lyckades jag ta mig ur sängen och hitta alla mina saker som låg utspridda på golvet och förflytta dem till min min väska. Efter detta smög jag mig förbi receptionen pga av att jag checkade ut för två dar sen för att flytta in i ett annat rum där en god vän vid namn Kung Henrik Harlaut bodde. Skulle precis gå ut genom dörren ur detta vanställda hotel då jag mötte en mördarblick från en av receptionenhäxorna. Några arga blickar senare fann jag mig på bussen som skulle ta mig till Zurich.

4 timmar senare ( under dessa 4 timmar hände det inte något upphetsande intressant förutom det faktum att jag fann lite mer anlednigar till att hata det här landet )

Zurich ja. Då var jag här eller vi kanske ska säga att jag faktiskt hade sällskap av 2 andra skidåkande varelser också. Martin och Lasse, 2 riktigta baggar!

Vi bestämde oss för att s.k göra staden och se vilka läckerheter den har att erbjuda och kanske förändra min något negativa inställning till detta land.

Och det visade sig inte vara helt fel efter allt skit det här landet har att erbjuda. Har tagit lite sköna turistbilder som jag tänkte dela mig av här på min lilla blogg.



Jag och Martin står här som två Svenssons och blir fotade i gamla stan! Väldans mysigt....






Jag och Martin njuter av den vackra vyn från brokanten!





Jag försöker göra nån häftig ställning till kameran men det blev lite si så där!







Vi gick runt ett dag i gamla stan och till slut stötte vi på den här skönheten, STARBUCKS!


Allt för många kaffe senare fortsatte vi våran upptäcksfärd runt om på Zurich gator och torg






Är rätt övertygad om att det var just det här stället som fick mig att börja gilla Schwiez lite mer






Några sköna dockor







En animerad rumpa, kunde inte låte bli att ta lite ; )




Vi hade valt fel dag att gå på stan, söndag är ingen bra dag därför att allt är stängt. Vi hittade dock en kostutsällning som snöat in på Alexander Graham Bells sköna uppfinning som ni ser







Dem hade också av någon sjuk anledning flått en katt och satt upp den på väggen som ett konstföremål att begrunda.







Nu är det slut på Del 1 av 2 om äventyren i staden Zurich

Tänkte avsluta med att visa lite bilder jag tog som fick mig att gilla Zurich lite mer, men inte att förväxla med landet som jag nog alltid kommer att hata!





























Avslutar med min favoritbild på detta trevliga par som i sina bästa år är ute och njuter av vårsolen!

3/25/07

En dag på flygplatsen i Zurich


Det är natt i Zurich just nu och vi sitter/ligger 9 st Årebor inlåsta innanför passkontrollen på flygplatsen.
Några ligger och sover andra sitter insjunka i små hörn med sina MacBooks.
Vårat plan går imorgon eller rättare sagt idag. Så vi ska fördriva natten här på flygplatsen. Känns nästan som en skönare version av ett fängelse då vi är instängda i just Taxfree avdelningen. Verkar som om flygplatsen nästintill är övergiven, en och annan städare syns till då och då. Väldigt tröööt är jag också. Men det bästa med att vara instängd är att en drivkraft till att göra roliga saker föds för att fördriva tiden. Har tagit lite smoooda bilder på vad jag lyckades hitta på med min livliga fantasi för att fördriva lite skön tid. och till hjälp hade jag Martin som förevigade dessa trevliga små stunder med hjälp av en sån där man fotar med.
Så här blev det:




Hitta en rullstol som vi körde runt och gjorde lite tricky tricks med!






Helt plötsligt fick jag syn på en stor studsboll som jag kom på att man kan leka med, höll på i 10 min innan polisen dök upp blev sur.....






Men innan det han jag leka lite. Studs studs på mitt lilla huvud!





Stog lite på händerna mina också för att skynda på tiden






Ett klassiskt air, ninja kick!




Dubbel feet touch.......





Dubbel action







Klättrar lite på vägen här för att underhålla kameran, rätt roligt faktiskt!










En liten handplant kl 02:00






Nej, nu är det dags att sova!
Sov sött!








Men precis när vi skulle sova så fann jag en cykel, så var tvungen att ta några tramp. Martin förevigade även detta:











Iam the Staff






Jag och kung Henrik ute och glider vid 03:00 tiden






Kung Henrik i egen hög person.





Nej, nu är det verkligen dags att sova! Klockan är redan allt för mycket....



Iam out of here






Seee Yaaaaa........

3/21/07

a vague feeling.....

Sitter under ett bord med halvkrökt rygg men min dator i knät............ Inte alls så skönt som det låter faktiskt. Har inte bloggat på ett tag nu. Men det har sina orsaker.
Hade tänkte blogga loss här borta och berätta allt roligt och mindre roligt som händer.
Men första dagen på denna resa så blev min mobil, ipod & kamera stulen. Det är just dessa grejer som gör att livet blir enklare och utan dem, ja svårare!
Första dagen här i Laax så var jag väldigt sugen på att blogga och tänkte uppdatera varje dag....
Men efter att ha blivt bestulen så gick jag in i en klaustrofobiskt depression ....

Här är en liten text som jag skrev innan mitt jag gick ner mig:




In Swiss again.......

Sitter i denna sekund på ett fler färgat tåg och med detta så menar jag att tåget har ett antal olika färger i sin kulör. Vet inte riktigt vart jag är förutom på landsbygden någonstans i Schweiz, när jag vänder mina näthinnor mot fönstret så möts jag av ett väldigt dåligt väder med en grå himmel och sakta faller vattendropparna ner från sina moln. Molnen är som sagt grå, men varför är dem det. Jag har grubblat över denna gåta ett tag nu och fick för en liten stund svar på den då jag ökade mitt vetskap om saker och ting genom att läsa ett nummer av Illustrerad Vetenskap. De hävdar iallafall att vattendropparna och ispartiklarna i molnen blir större innan det börjar regna, och detta gör att solens ljus absorberas istället för att spridas. Därför ser regnmolnen mörka ut. Det låter som adekvat förklaring och väljer att tro på den för att slippa förvirra mig själv i för filosofiska tankar som till slut gör att jag hamnar på ett dårhus eller likn : )

vad har hänt idag då, jo när klockan var ca halv två inatt hade jag varken packat eller bokat flyg till Schweiz. Lyckades på nåt abstrakt sätt boka ett flyg samt packa en väska med nödvändigheter för en 8 dagars resa in i Schweiz till en liten stad som heter Laax, där världseliten inom att utföra konstiga konster på maskinbyggda snöhopp kommer samlas för att genomför en tillställning som kallas lite klychigt för European Open.... Vet inte riktigt vart jag kommer bo än eller vas som händer med mig inom en kort framtid. Men hoppas på att jag kunna stimulera mitt lustcentra något iallfall.

Efter ett försenat Sj tåg ( Hate On Sj ) så kom jag precis på planet som skulle ta mig till köpenhamn ( var tvungen att boka en disfunktionell flight pga att jag var något sent ute ) men det visade sig att det finns en mening med allt. I sätet bakom mig så satt min skidåkande kompis Martin a.ka. bananen som också skulle lite Laax. Så då slapp jag ta mig igenom allt resande ensam, två är bättre än en!
Sov hela flyget för att sedan döda 2 timmar i Köpenhamn, sushi och lite surf blev det och några tuggummitugg senare satte vi oss på flyget till Zurich!
Sov hela flyget pga tröööthet

Och nu sitter vi här på det här sjukt trååkiga tåget och tittar bla ut genom fönstret. Blev väldigt besviken på kulörvalen i tåget. Men allt kan inte va bra!

Jag läser även just nu en av det bästa intervjuer jag någonsin läst. Handlar om Malcolm Mclaren som "uppfan" punken, guidade Sex Pistols till evig undergång och gjorde modedesignern Vivienne Westwood på smällen och jobbar stenhårt på sitt rykte som värdens mest hatande provokatör"

3/13/07

Having great fun in Lech!



En liten berättelse om mina äventyr i den suspekta annorlunda men ändå trevliga staden Lech!

Äggröra, äggröra och äggröra! Det fanns äggröra varje dag vid frukosten där på stället som alla vi människor bodde på. Jag älskar nämligen också äggröra väldans mycket, för att ni ska förstå hur hyper mycket jag älskar det så gör jag en liknelse vid hur gott ett är för ett nyfött barn att suga på en sk tutte, ungefär samma känsla skulle jag tro.......



Se här vad ybergott det ser ut!



Vi bodde på ett sånt där hotell i Lech, eller korrekt sagt 3 km utanför sjävla staden, byn, hållan, grotthålet, supa ner sig på afterskin och allmänt va cp stället eller Lechemalm, vad det nu kan tänkas klacifieras som. Strunt samma. Hotellet kan förkortas med en mening :
- Kubiskst gruppboende med trevlig personal med en helhet som tyvärr resulterade i crash bang bang..........



vaknar en morgon och tittar ut, möts av en nästan orgasmisk syn.... det har snöat, bilder säger mer ord som de säger, eller en bilden säger mer än 1000 ord kanske det heter: )



Vaknade till denna vy!





Här åker Adam i lite fryst h20 nysnö!



Dagarna gick som de gick där nere, mycket trevligt på alla sätt och vis var det förstås. Och dagarna blev nog det pga alla dessa trevliga människor som jag har fått möjligheten att träffa och jobba med. Tinka får en att bli glad så fort man för någon slags negativt känsla, då hon ständigt är glad och trevlig med hennes söta leende. Kristin som var den stora kvinnliga chefen tog hand om oss och gick omkring och ordna och dona och var söt.... Snäll var hon också, mycket!
Sen har vi Anna som är jätte trevlig och fin hon med, lite stresssad till och från men lyckades ändå se otroligt snygg och bra ut varje dag, bra jobbat tycker jag : ) . Stella med sina fina dreds hjälpte till att förgylla min tillvaro...Mina rumskamrater Anders, Andreas & Anders var det bästa rumskamraterna man kan ha...... Sen har vi Jörgen också, han är söt må jag säga!
Sen alla modeller, stylister, make up och skidåkare som också har gjort resan till great fun!
Tack för trevligt sällskap till alla som var med! : )

Här är några av de underbara homo sapiens ur våran lilla grupp!





Hela tanken med resan var att få bilder till en höstkatalog, så det blev ju en hel del arbete också! Sitta mellan 2 sk "supermodeller" från Paris är inte det lättaste ska jag säga er, jag höll på att komma i byxan ska jag säga er! Visar några bilder från hur det har sett ut under veckan när vi har arbetat....... Bilder är roligare än massa ord tycker jag! Men man kan kombinera dessa saker kom jag på och på så sätt få den ultimata bild upplevelsen : ) sjukt sweeet


2 modeller i iklädda trosor och tröja + en Adam i upplösningstillstånd






Här står vi uppställda på rad för att vilken sekund som helst springa fram mot kameran för att få några levande foton, väldans skojjigt... Jörgen bakom kameran såklart!






visar väldigt fint hur man gör när man står där och flashar så där som modeller ska göra, här den klassiska fru och herr looken!





Jörgen in action!





David i knäböjs positionen och toyboy looken på såklart!



Dansken visar ja, hur man gör för att se snygg ut på ett snyggt sätt!



Fotografen Jörgen är värd en liten paragraf själv här i min blogg!
Han är en skulle man kunna säga något infatil skönrolig skåning, men tackvare hans underbart sköna dialekt så blir denna smula infantilitet som man kan finna hos honom oherhört positiv när den blandas upp med hans roliga och trevliga personlighet. Jörgen var den som tog alla Fashion foton under resan och är en otroligt duktig fotograf ( du kan se mer av honom på www.skarp.se , Jörgen Ringstrand ) och som sagt väldigt rolig. Resan blev mycket roligare tack vare hans närvaro tycker jag!

Han är väldigt fin i sin frisyr också, värt att nämna!


Jörgen in action igen dock utan kamera, vet inte riktigt vad han pysslar med här! : )



Här med avslutar jag del ett av två i den fantastiska berättelsen om äventyren i Lech!