11/25/07

Julhysteri



Var med min mor på jul-marknad igår, tyvär så blev vi inte där så länge. Julkänsla är ett ord som ständigt är i förändring just nu, vi gled in på marknaden och väntade just oss lite hederlig julkänsla ( lussebullar, glögg, mysig julmusik, tomtar, snö i luften ) allt detta tillsammans med annat bakas in till uttrycket julkänsla enligt mig då, men julkänslan relativt och alla har en sin egena definition av det så klart. Så nu när vi gled eller gick in på den där marknaden så möttes vi av en köttmarknad istället för av julkänslan. Vi fann oss stående i mitten av ett kommersiellt hav där den största attraktionen var den mobila bankomatnen som Handelsbanken hade slagit upp precis i mitten av marknaden...... Köpa, köpa, köpa ----> pengar, pengar, pengar..... Vilken julkänsla må jag säga... Bredvid står några ungar och skriker för att dom inte får en till julbulle..... Känns som att julen nu för tiden endast handlar om att just känna pengar, en ända stor grisfest.... SVD skriver att svenskarna handlade julklappar för ca 23 miljarder kr förra året..... Mycke pengar som skulle kunna användas till andra ändåmål t.ex hjälpa lite barn som sitter på gatan utan någon familj på julafton... Tycker inte man ska sluta fira jul men kanske börja tänka mer på dess egentliga ursprung, vad var det nu igen, Jesu födelse...... Julen är ju en grymt mysig högtid och för oerhört mycket positivt med sig, gemenskap, folk man inte träffar så ofta träffar man m.m. Just den 24 dec så finns ju oftast julkänsla där men det är den här köpa-hypen runt omkring som jag tycker går lite för långt..... Själv rymmer jag nu iväg ifrån det snöiga Sverige och drar till Brasilien för att jobba på min roll som pepparkaka när jag kommer tillbaka.....

Julen är mysig.... Det är det här vi vill ha!



Antar att många av er kommer att julhandla i år.... Även jag för den delen... Här är 5 övnningar ni kan göra mot JULSTRESS:

1. Ställ dig med fötterna en bit isär och lätt vinklade utåt. Höj blicken och fixera den på till exempel en lampa en bit bort och uppe i taket. Lägg båda händerna omlott bakom ryggen. Koppla av.


2. Slut ögonen. I samma ögonblick knyter du dina händer och håller dem framåt, med 90 graders vinkel i armbågsleden. Dra upp axlarna, bit ihop med käkarna. Håll andan så länge det inte känns ansträngande, max
8-10 sekunder.


3. Andas ut ordentligt och låt armarna falla ned efter sidorna. Rulla lite med huvudet, skaka loss och slå sedan upp ögonen. Släpp ut dina spänningar.


4. Sträck armarna bakåt, skjut fram bröstet och gå bredbent några steg. Lek att du fått en medalj på bröstet, som du vill visa för andra.


5. Skaka loss och känn hur avslappningen ger ny flödande energi. Sen är du mogen att jobba vidare igen. Men glöm inte att att allsidigt röra på dig.


Perfekt att utföra på bussen, kön till kassan, t-banan, framför datorn ( om du internet handlar dina julklappar ) eller bara stanna upp på stan och gör en övnning!



L8ers....

2 comments:

Isabelle Mrak said...

Det här inlägget var det klass på Adam! =)

Anonymous said...

så underbart =)

hare sjukt gött i Braz..