3/12/08

European Open dag 1




Idag började tredje den upplagan av Orage European Open i Schweiz, Laax. På schemat idag stod det slopestyle kval heat 1 - 4. Svenskar som är med och slåss i tävlingen är Henrik Harlaut, Oscar Harlaut, Blayze Bramwell, Niclas Karlsson, Kim Boberg, Eric Strand och Niklas Ericsson + mig själv. Vädret ser för tillfället inte allt för bra ut, snöstorm och dålig sikt.

Det var nu dags för kval heat 1 - 2 trots att vädret var uselt. Precis innan kvalet skulle börja kom det en lavin som förstörde starten, det första railet samt en fotograf som blev begravd med snö upp till huvudet. Starten fick lov att flyttas ner och banan bestod nu av två vanliga flat rails som man kunde välja mellan som sedan följdes av 3 hopp i rad som är mellan 14 - 20m. I heat 1 - 2 körde Blayze Bramwell, Nicklas Karlsson, Niklas Ericsson samt Oscar Harlaut.
Blayze Bramwell och Niklas Ericsson gick vidare ifrån sina heat, Blyaze körde: Blindside 270 av första railet till en vänster 9:a till en Zerospin och avsluta åket med en stor sw vänster 7:a. Niklas gjorde 270 upp 270 av på första railet till en sw 9:a följt av en cork 9:a och avsluta med en stompad sw 10:a.

Kval heat 3 - 4 skulle precis börja då sikten blev för dålig och vinden för stark vilket resulterade i att tävlingen avbröts och flyttas fram tills vädret blir bättre.

Dag 1 här på Eurpean Open är nu avklarad och imorn är det halfpipe kval, kval heat 3 -4 i slopestyle samt semifinaler.

Resultat heat 1, Top 6 vidare till Semi

1. Joe Schuster
2. Paddy Graham
3. Andri Ambuhl
4. James Webb
5. Niklas Eriksson
6. Roy Kittler

Resultat Heat 2, Top 6 vidare till Semi

1. Tom Wallisch
2. Alexis Godbout
3. Gaute Haaker
4. Espen Linnerud
5. Blayze Bramwell
6. Blake Nyman


Lite hopp och rail bilder kommer här....





No comments: